Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Inzko: Van der Bellen je za cjelovitu BiH

06/12/2016

Univerzitetski profesor Alexander Van der Bellen najbolji je izbor za novog predsjednika Austrije jer je stabilna ličnost s ogromnim životnim iskustvom i zagovara ljudska prava. Van der Bellen ima sluha za migrante zahvaljujući iskustvu vlastite porodice i predstavlja garant modernog i otvorenog austrijskog društva, izjavio je za “Dnevni avaz” visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Po njegovim riječima, profesor Van der Bellen se u toku svoje političke karijere dosta dobro upoznao o prilikama u BiH i podržava njen teritorijalni integritet. Uvijek je zagovarao ljudski odnos prema izbjeglicama i migrantima, uključujući i one iz BiH.

– Prije svega, on je čovjek koji se nameće svojom autentičnošću, karakterom i autoritetom. Naravno da sam ga podržavao, kao kandidata sa snažnim proevropskim opredjeljenjem, jer je evropski put i moj put, mada nisam uvijek zadovoljan svim politikama EU – kazao je, između ostalog, Inzko.

Komentari