Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić: Glavni prioritet u ovoj godini evropski put BiH

ivanic

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovini Mladen Ivanić u intervjuu za “Dnevni avaz” kazao je da će evropski put BiH biti glavni prioritet kolektivnog šefa države u ovoj godini.

Ivanić je također rekao da se nije čuo s Tomislavom Nikolićem, srbijanskim predsjednikom, koji je pružio otvorenu podršku predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, ali da će mu reći, kada se čuju, da “Dodik nije RS”.

Ivanić je, između ostalog, naveo da ne podržava odgađanje lokalnih ovogodišnjih izbora te smatra da treba uvesti izborni prag od pet posto za stranke.

– Prioritet je nastavak evropskog puta. Mi moramo do kraja ovog mjeseca podnijeti aplikaciju za članstvo u EU, a uvjeren sam da ćemo u ovoj godini imati status kandidata. Do kraja godine moramo vrlo ozbiljno raditi na promjeni imidža, jer investitori neće doći dok je imidž ovakav kakav je dosada bio – kazao je Ivanić, odgovarajući na pitanje hoće li BiH do kraja januara predati aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji i koje prioritete u radu Predsjedništva izdvaja u ovoj godini.