Klokić i Horvat o iskustvima Hrvatske za pristupanje BiH u EU

zlatan klokic

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar preduzetništva i privrede Vlade Hrvatske Darko Horvat razgovarali su danas o unaprjeđenju saradnje, posebno u prenošenju iskustava Republike Hrvatske u ispunjavanju uslova za pristupanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Klokić je rekao da će unaprijeđenje saradnje biti vidljivo i kroz zajedničko učešće u regionalnim i prekograničnim projektima od obostranog interesa, saopćeno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Ministar za preduzetništvo i privredu Vlade Hrvatske Darko Horvat istakao je nekoliko značajnih prioriteta na kojima bi mogla da se u narednom periodu operativno intenzivira saradnja Republike Hrvatske i Republike Srpske, a koji se odnose na oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivrede i turizma.

Na sastanku je razgovarano i o položaju Hrvata u Republici Srpskoj uz ocjenu da se mora uložiti više napora od strane Vlade Republike Hrvatske za bolje efekte Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja povratnika.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan del Vekio sa saradnicima.