Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wigemark: Članstvo u EU je nešto na čemu BiH treba raditi

Wigemark

Šef Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, u sklopu obilježavanja 16. godišnjice osnutka Brčko distrikta, razgovarao je danas u Brčkom s gradonačelnikom Antom Domićem, dogradonačelnikom Esedom Kadrićem, dopredsjednikom Skupštine Ademom Ribićem i glavnim koordinatorom Vlade Nenadom Kojićem.

Wigemarkje kazao da postoji potpora članica EU za ulazak BiH u njezino članstvo, ali da od BiH ovisi kako će se dalje odvijati situacija u pogledu aplikacije za članstvo u EU koja je podnesena prije tri tjedna.

Dodao je da članstvo u Europskoj uniji nije poklon i to je nešto na čemu BiH treba raditi u narednim godinama.

Osvrnuo se i na poziciju Brčko distrikta unutar BiH, ustvrdivši da Distrikt služi kao model za suradnju, ne samo tri konstitutivna naroda, nego i nacionalnih manjina.

Wigemark je objelodanio da je brčanska liječnica Zlata Paprić, voditeljica Centra za mentalno zdravlje u Brčkom, nominirana za nagradu od Europskog centra za razvoj i to za dostignuća u svojoj oblasti.

Brčanski gradonačelnik Anto Domić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju pruža EU Brčko distriktu .

– Europska komisija i Europska unija nam i dalje stoje na raspolaganju kako bi smo našli najbolja rješenja i kako ne bi griješili u svojim rješenjima“, kazao je Domić.