Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lavrov obavijestio Jaglanda o suspenziji uplata

lavrov4321

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obavijestio je generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjorna Jaglanda u vezi sa odlukom Moskve o suspendovanju uplata Savjetu EU za 2017. godinu, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je tokom razgovora telefonom ruski ministar rekao Torbjornu da će Rusija prekinuti sa uplatama dok se delegaciji ruske Skupštine ne vrate sva prava u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope.

Lavrov i Jagland razgovarali su o pitanjima učešća Rusije u aktivnostima Savjeta Evrope, uključujući i ratifikovanje Konvencije Savjeta Evrope o pranju, traženju, pljenidbi i oduzimanju prihoda stečenih kriminalom i o finansiranju terorizma, koja je sačinjena 16. maja 2005. godine u Varšavi, kao i Konvencije o integrisanom pristupu bezbjednosti i servisnih usluga na fudbalskim utakmicama i drugim sportskim događajima.

Iz ruskog ministarstva pozvali su države članice Savjeta Evrope da učine sve kako bi se zajednički prevazišla kriza u Parlamentarnoj skupštini Savjeta, kako bi se učvrstilo jedinstvo članica, prenosi TASS.

Članice Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope ograničile su ovlaštenja ruske delegacije, kako bi “kaznili” Rusiju zbog podrške stanovnicima Krima u izražavanju slobodne volje i pružanju podrške ideji o pripajanju Krima Rusiji.