Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Merkel prihvatila ponudu CSU

18/06/2018

Njemački lider Hrišćansko-demokratske unije /CDU/ Angela Merkel prihvatila je danas ponudu Hrišćansko-socijalne unije /CSU/ da odgodi do jula zabranu prijema migranata koji su ranije registrovani u drugim članicama EU, javila je agencija DPA.

Ovaj kompromis, ukoliko bude potvrđen, pomoći će u smanjenju jaza koji je zaprijetio raskidom sedamdesetogodišnje koalicije dvije konzervativne stranke, što bi vjerovatno destabilizovalo njemačku Vladu.

Na sastanku rukovodstva CSU u Minhenu stranka je dogovorila da odmah počne primjena politike vraćanja migranata kojima je ranije zabranjen ulaz u Njemačku, ali da se do kraja mjeseca odgodi zabrana koja se odnosi na prethodno registrovane u drugim članicama EU, izjavili su zvaničnici.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je ranije da njegova stranka CSU ne namjerava da ruši Merkelovu, koja je i kancelar Njemačke, i njenu Vladu, a u vezi sa političkim sporom zbog migranata.

Zehofer traži da budu vraćeni sa njemačke granice oni migranti koji su registrovani u nekoj od zemalja EU ili im je u Njemačkoj odbijen zahtjev za azil.

Merkelova sa tim nije saglasna jer smatra da bi to oslabilo EU.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.