Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Nastavak Struktuiranog dijaloga o pravosuđu između EU i BiH

10/09/2015

U okviru Struktuiranog dijaloga o pravosuđu između Evropske unije i BiH, evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn je pozvao danas u Brisel tri ministra pravde i predsjednika Pravosudne komisije Brčko Distrikta.

– Ovi učesnici su se 13. jula u Sarajevu složili da postoji dogovor i konsenzus o “nastavku i intenziviranju rada unutar Struktuiranog dijaloga i njegovo refokusiranje na ključna pitanja u vezi s procesuiranjem predmeta ratnih zločina i institucionalne reforme pravosuđa na državnoj razini – kazala je Feni glasnogovornica Delegacije Evropske unije/Ureda specijalnog predstavnika EU Jamila Milović-Halilović”.

Kako je kazala, nakon četiri godine postojanja, Struktuirani dijalog o pravosuđu je dao mnoge rezultate i pomogao u usaglašavanju stavova o ključnim institucionalnim reformama.

– Kao nastavak sastanka koji je održan u julu u Sarajevu, sastanak ministara koji će biti održan ove sedmice će biti važna prilika da se zabilježe do sada postignuti rezultati i da se razgovara o napretku u vezi s pitanjima koja su suštinska za sami dijalog – zaključila je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.