Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Nema više ustupaka za Grčku

02/06/2015

Grčka Vlada ne može više činiti ustupke u pregovorima i međunarodni kreditori moraju preuzeti odgovornost za svoju ulogu u razgovorima, rekao je danas grčki ministar rada Panos Skurletis.

“Nema prostora za dodatne kompromise. Čekamo drugu stranu da preuzme svoje odgovornosti”, rekao je Skurletis, dodajući da je sada vrijeme za “političko” rješenje krize.

Evropski blok odredio je petak kao vremenski rok za zaključenje razgovora kako bi institucije i ministri imali vremena da odobre dogovor i osiguraju podršku parlamenta za oslobađanje posljednje tranše pomoći prije isteka programa krajem juna.

Grčka pregovara sa svojim međunarodnim kreditorima u nastojanju da dobije posljednju tranšu iz paketa finansijske pomoći vrijednu 7,2 milijarde eura.

Postoje strahovanja da Grčka nema neophodne fondove i da će bankrotirati, što bi moglo izazvati lančanu reakciju i novu krizu u eurozoni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.