Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Predsjedavanje Odborom ministara Vijeća Evrope velika odgovornost

19/05/2015

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini/Ured specijalnog predstavnika Evropske unije pozdravlja predsjedanje Bosne i Hercegovine Odborom ministara Vijeća Evrope, koje počinje danas.

Otpravnik poslova Renzo Daviddi naglasio je da predsjedanje BiH tokom narednih šest mjeseci predstavlja veliku odgovornost prema ostalih 46 država članica i veliku priliku za zemlju.

– Vijeće Evrope ima ključnu ulogu u promociji saradnje između europskih zemalja u oblastima pravnih standarda, ljudskih prava, demokratskog razvoja, vladavine prava i kulturne saradnje – istakao je Daviddi.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina predložila ambicioznu listu dobro odabranih prioriteta za svoje prvo predsjedanje.

– Želimo njenim predstavnicima uspješan rad i radujemo se provedbi prioriteta. Ovo je prava prilika za zemlju da kapitalizira svoje snage i projicira svoje vrijednosti u međunarodnom okviru – istakao je Daviddi, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.