Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Projekti iz oblasti prometa i energetike prioritet BiH

hahn1

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić, sa suradnicima, sudjelovao je danas u Bruxellesu na sastanku ministara prometa i energetike zemalja Zapadnog Balkana, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanak je otvorio povjerenik Europske unije za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn, uz prisustvo predstavnika povjerenika Europske unije za promet i energiju. Ministarski sastanak je bio usmjeren na pitanja poboljšanja regionalne povezanosti, ali i povezanosti s Europskom unijom, pitanje ugovora o prometnoj zajednici i razmatranje ostvarenog napretka zemalja WB 6 u implementaciji soft mjera iz područja prometa i energetike, dogovorenih u Beču u avgustu prošle godine.

U okviru ministarskog sastanka razgovaralo se također i o prioritetnim projektima iz područja prometa i energetike, a koji bi se mogli kandidirati za financiranje u okviru predstojećeg Sumita o Zapadnom Balkanu koji će se u julu ove godine održati u Parizu.

Sastanku je prisustvovao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Ministri prometa i energetike zemalja WB 6 su usvojili zajedničku izjavu, kojom ističu snažnu predanost “Berlinskom procesu“ i jasno usmjerenje ka cilju da predstojeći Sumit u Parizu poluči konkretne rezultate u investicijskim projektima.