Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva žrtva na EURO-u: U Nici preminuo navijač Sjeverne Irske

image-5

Navijač Sjeverne Irske preminuo je sinoć u Nici, nekoliko sati nakon što je njegova reprezentacija debitirala na Evropskom prvenstvu u protiv Poljske, potvrdila je francuska policija.

Kako javljaj britanski i francuski mediji, navijač je oko dva sata iza ponoći pao sa ograde na plaži Castel Plage pokraj šetališta Promenade des Anglais.

Mladić u ranim 20-im godinama je navodno bio u alkoholisanom stanju kada je pao sa osam metara visoke ograde u jednom od najposjećenijih turističkih centara na Azurnoj obali.

Službenik sjevernoirske policije Nigel Goddart, koji je u Francuskoj, potvrdio je da je tragedija nesrećan događaj i da nije povezan s navijačkim nasiljem.

Sjeverna Irska je jučer rezultatom 0:1 izgubila od Poljske, a meču je prisustvovalo oko 10.000 navijača Sjeverne Irske.

Nakon nemilih scena viđenih tokom tuče ruskih i engleskih navijača u Marseilleu, kasno u subotu na ulicama Nice došlo je do sukoba domaćih navijača i simpatizera Poljske i Sjeverne Irske.

Francuske vlasti su zatražile od svih policijskih službi zaduženih za obezbjeđivanje Evropskog prvenstva u Francuskoj da preduzmu sve potrebne mjere kako bi zabranile prodaju i konzumaciju alkohola dan prije i na sam dan održavanja mečeva.