Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Reichel: Posjeta Merkel je izraz angažmana za BiH

10/06/2015

Posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Bosni i Hercegovini prije svega je izraz angažmana za vašu zemlju. Britansko-njemačka inicijativa koja je postala EU politika znači i naš aktivni angažman na napretku BiH u pravcu EU integracija, izjavio je u intervjuu za današnje “Oslobođenje” politički direktor u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Ernst Reichel.

On je uvjeren da političari u BiH jako dobro znaju o čemu se radi u ovoj inicijativi.

– Oni su aktivni učesnici u razgovorima sa predstavnicima EU, kao i sa predstavnicima finansijskih organizacija Vrhunac treba da bude u četvrtak, kada dođe evropski komesar Johannes Hahn u BiH kako bi sa domaćim predstavnicima potpisao agendu o ekonomskim i socijalnim reformama. Dakle, ova britansko-njemačka inicijativa jest ustvari šansa koju mi dajemo političkoj klasi u Bosni i Hercegovini. Želimo da stvorimo jedan podstrek kako bismo zemlju doveli na pravi kurs, odveli u pravcu EU, odnosno dali Bosni i Hercegovini šansu da jednog dana postane članica Evropske unije, kazao je Reichel.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.