Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Rusija produžila sankcije EU: Zabranjen uvoz čokolade i cvijeća

24/06/2015

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je potpisao dekret kojim su za godinu dana produžene kontrasankcije koje je Moskva uvela zemljama članicama Evropske unije (EU), prenosi Anadolu Agency (AA).

Putin je izjavio da su produžene sankcije protiv EU-a za jednu godinu, počev od danas.

“Vlada je tražila od mene da produžim mjere. Kao što je šef vlade predložio, produžavamo mjere odmazde za još jednu godinu i to počev od danas. Potpisao sam dekret o produžetku određenih ekonomskih mjera kako bih obezbijedio sigurnost Ruske Federacije”, rekao je Putin.

Inače, ministri vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije (EU) dogovorili su se 21. juna u Luksemburgu da za još šest mjeseci produže sankcije Rusiji zbog narušavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Rusija je, kao što je ranije najavila, pripremila nove mjere kao odgovor na produžetak evropskih sankcija koje, između ostalog, zabranjuju i uvoz čokolade i cvijeća.

Sankcije na uvoz prehrambenih proizvoda odnose se na period od pola godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.