EU u fokusu

Sead Jusić otvara OEBS-ovu konferenciju u Bristolu

26/10/2017

Ključni faktori za održivost i jačanje procesa upravljanja i reforme bezbjednosnog sektora u Jugoistočnoj Evropi biće tema regionalne konferencije čiji je domaćin OEBS, a koja se održava sutra u Sarajevu.

Visoki zvaničnici ministarstava i poslanici parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope, stručnjaci uključeni u procese upravljanja i reforme bezbjednosnog sektora, predstavnici različitih OEBS-ovih institucija i misija, međunarodnih i regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva i akademske zajednice, na konferenciji će razgovarati o mogućnostima i izazovima za održivost reformskih napora, kojima se gradi povjerenje u regionu, saopšteno je iz OEBS-a.

Ova konferencija, koju organizuju OEBS-ov Centar za sprečavanje sukoba, Austrija, koja trenutno predsjedava OEBS-om, i Misija OEBS-a u BiH, biće prilika da se razmijene iskustva između lokalnih, državnih i međunarodnih aktera, razmotre stečena iskustva, te da se identifikuju načini za održivost i jačanje procesa upravljanja i reforme bezbjednosnog sektora na lokalnom, državnom i regionalnom nivou.

Konferenciju će otvoriti zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, zamjenik šefa Misije OEBS-a u BiH Aleksandar Čupligin i pukovnik Mihael Pezendorfer, vojni ataše pri austrijskoj Ambasadi u Sarajevu, u ime Austrije, koja 2017. godine predsjedava OEBS-u.

Konferencija će biti održana u hotelu “Novotel Sarajevo Bristol” sa početkom u 9.30 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.