Slovenija jučer u Austriju prebačeno oko 2.800 migranata

izbjeglice-slovenija

Prema podacima Policijske uprave Kranj, u toku jučerašnjeg dana iz Dobove u Sloveniji u Austriju je u okviru organizovanog prevoza vozom preko Jasenica i autobusima preko Karavanki prebačeno 2.779 migranata.

Kako je najavila slovenska policija, prebacivanja migranata će biti nastavljena i danas.

Na granični prelaz za međnarodni željeznički promet Dobova jučer su u pratnji hrvatskih policajaca pristigla tri voza u kojima je bilo nešto više od 3.200 migranata.

Najprije je u jedan sat ujutro jučer pristigao voz sa 1.015, potom u devet sati ujutro novi sa 1.084 stranca, te oko 14.30 nova kompozicija sa oko 1.129 migranata.

Kako je navedeno iz Policijske uprave Novo Mesto, policajci su nakon provedene policijske obrade te pružanja zdravstvene i humanitarne opskrbe strance uputili prema Šentilju i Karavankama.

Migranti koji su u Dobovu stigli u prvim poslijepodnevnim satima, nakon provedenog postupka, oko 20 sati su u prisustvu policajaca nastavili put vozom prema Šentilju i autobusima prema Karavankama.

Prema najavama hrvatskih policijskih organa, sinoć oko 23 sata iz Slavonskog Broda u Dobovu trebao je pristići i četvrti voz sa oko 1.000 migranata.