Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stabilno stanje s izbjeglicama na granici Slovenije i Hrvatske

slovenija543

Slovenska policija je u zadnja 24 sata zabilježila samo dva nezakonita prijelaza državne granice, jedan nedaleko Kozine prema Italiji i drugi na granici s Mađarskom, dok je stanje na granici s Hrvatskom i dalje stabilno, kazao je Boštjan Šefic, državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova.

U prihvatnim centrima za strance koji su nezakonito ušli u državu trenutno je samo 28 osoba, a azil je od pristiglih migranata u Sloveniji do sada zatražilo ukupno 30 osoba koje se nalaze u centru za azilante u Ljubljani, rekao je na konferenciji za novinare Šefic, zadužen za koordinaciju migrantske krize.

Uglavnom se radi o muškarcima, a osim njih su tu još jedna maloljetna osoba i tri obitelji, kazao je Šefic.

“Trenutne su prilike sasvim normalne i stabilne, pa i sa sigurnosnog aspekta”, kazao je Šefic, dodavši da je velika većina od skoro 3800 migranata koji su krajem prošlog tjedna ušli u Sloveniju već izvan zemlje i da ih je po ocjeni policije u Sloveniji još samo nekoliko.

Po njegovim je riječima međutim jasno da bi uskoro moglo doći do još jednog migrantskog vala, na što su slovenske službe spremne, a jačaju se i postojeći kapaciteti za njihov prihvat.