Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Steinmeier: Poraz desnice na izborima u Austriji “dobar predznak”

05/12/2016

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier ocijenio je da je poraz kandidata krajnje desnice Norberta Hofera na predsjedničkim izborima u Austriji “dobar predznak” za Evropu.

“Ukoliko se preliminarni rezultati potvrde ovo će biti dobar predznak protiv populizma u Evropi”, rekao je Steinmeier u Atini, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa grčkim kolegom Nikosom Kotziasom, prenosi AFP.

Slobodarska partija Austrije i njen kandidat na predsjedničkim izborima Norbert Hofer priznali su poraz i čestitali pobjedu novom predsjedniku Austrije Alexander u Van der Bellenu.

Poslije prebrojanih svih glasova na biralištima, pobjednik na predsjedničkim izborima u Austriji, nezavisni kandidat Alexander Van der Bellen, osvojio je 51,69 odsto glasova, a njegov protukanidat iz desničarske Slobodarske partije (FPO) Norbert Hofer 48,32 odsto glasova.

Steinmeier će biti kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Njemačke na izborima sljedeće godine.

Komentari