Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Studenti sa Wigemarkom i Dilberovićem razgovarali o evropskim integracijama BiH

Lars-Gunnar-Wigemark

Ovim gostovanjima nastavljen je niz ekspertnih predavanja visokih evropskih dužnosnika, namijenjenih studentima Evropskih studija

Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini i Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije tokom posjete Centru za interdisciplinarne studije održali su predavanje za studente smjera Evropske studije i razgovarali sa njima o evropskom putu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovim gostovanjima nastavljen je niz ekspertnih predavanja visokih evropskih dužnosnika, namijenjenih studentima Evropskih studija.

Studenti tog prestižnog programa imali su priliku da sa ekspertima prodiskutuju ključna pitanja i dileme sa kojim je suočena EU danas.

Kao rezultat procesa evropskih integracija, u BiH se intenzivirala potreba za stvaranjem novog profila stručnjaka u svim oblastima sa specifičnim poznavanjem Evrope, kao ekonomsko-političke tvorevine.

Interdisciplinarni master program Evropske studije na inovativan i moderan način obrazuje kadrove koji će biti okosnica procesa integracija u jedinstveni evropski prostor.