Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret Borenovića i Wigemarka: Neophodne ekonomske reforme

wigemark-1

Aplikacija za članstvo BiH u EU treba da bude iskorištena za sveobuhvatne ekonomske reforme i stvaranje društva u kojem bi građani RS i BiH, bar po životnom standardu, dostizali nivo razvijenijih evropskih društava, rekao je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Borenović je, govoreći o evropskom putu RS i BiH, istakao da je neophodno da što prije budu iskorišteni svi pozitivni elementi integrativnog procesa kako bi građani RS i BiH imali mogućnost korištenja raspoloživog novca kroz evropske fondove, saopćeno je iz PDP-a.

Naveo je i da je mehanizam koordinacije dobra osnova za kreiranje zajedničkog stava BiH, u kojoj bi RS imala važnu ulogu i u kojoj niti jedna odluka ne bi bila donesena bez njenog stava.

Na sastanku u Banjoj Luci Borenović je ponovio stav PDP-a da pitanje donošenja odluka Ustavnog suda BiH treba u što skorije vrijeme riješiti, kako bi se izbjeglo donošenje odluka preglasavanjem, na štetu bilo kojeg naroda, te da PDP ostaje pri stavu da 9. januar treba nastaviti slaviti kao Dan RS.