Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Tsipras očekuje rješenje dužničke krize

19/06/2015

Grčki premijer Alexis Tsipras saopštio je danas da će biti pronađeno rješenje za dužničku krizu njegove zemlje, koje će omogućiti obnovu privrednog rasta i ostanak Grčke u eurozoni.

Tsipras je pozdravio najavu održavanja vanrednog samita evrozone u ponedjeljak, 22. juna. Učesnici će pokušati da pronađu rješenje koje će spriječiti bankrotiranje Grčke.

“Samit lidera evrozone u ponedjeljak je pozitivan razvoj na putu ka dogovoru. Pogriješiće svi oni koji se klade na krize i scenarije užasa”, navodi se u saopštenju.

Grčki premijer je dodao da će biti pronađeno “rješenje zasnovano na poštovanju pravila EU i demokratiji, koje će omogućiti Grčkoj da se vrati u privredni rast u okviru eurozone”.

Sinoćnji sastanak predstavnika eurozone o Grčkoj završen je bez dogovora i bilo kakve odluke.

Atina mora da isplati oko 1,5 milijardi eura Međunarodnom monetarnom fondu do 30. juna, ali to neće uspjeti bez sporazuma sa kreditorima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.