EU u fokusu

danas i sutra

U Bruxellesu sastanak o ekonomskim dešavanjima u BiH i EU

19/11/2019

Sastankom će uime BiH kopredsjedavati pomoćnica ministra finansija i trezora BiH Vera Letica, a uime Europske komisije šef Jedinice za države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje u Općoj upravi za ekonomska i financijska pitanja Uwe Stamm

Četvrti sastanak Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, zajedničkog tijela Bosne i Hercegovine i Evropske unije osnovanog u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, bit će održan 19. i 20. novembra u Briselu.

Sastankom će uime BiH kopredsjedavati pomoćnica ministra finansija i trezora BiH Vera Letica, a uime Europske komisije šef Jedinice za države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje u Općoj upravi za ekonomska i financijska pitanja Uwe Stamm.

Na sastanku će biti razmotrena ekonomska dešavanja u EU i BiH te pitanja vezana za makroekonomsku stabilnost, fiskalnu politiku, tržišnu ekonomiju, jačanje konkurentnosti, kretanja kapitala, finansijsku kontrolu i statistiku, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.