Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Vijeće Evrope želi spriječiti radikaliziranja u zatvoru

10/06/2015

Zatvorski i sudski dužnosnici iz 47 zemalja članica Vijeća Evrope sastali su se u srijedu u Bukureštu kako bi tražili rješenja s ciljem sprečavanja džihadističkog radikaliziranja u zatvoru.

Zatvorske službe se danas suočavaju s problemom “od najveće važnosti”, a to je “sprečavanje ekstremizma i radikaliziranja zatvorenika koji mogu dovesti do terorizma”, izjavio je Philippe Boillat, generalni direktor zadužen u Vijeću za ljudska prava i pravnu državu.

Predstavnik Vijeća Evrope naglasio je važnost poštivanja ljudskih prava i istako ključnu ulogu zatvorskih službi u koracima s ciljem “da se deradikaliziraju oni koji su učestvovali u terorističkim aktivnostima i da im se pomogne integracija u društvu”.

Učesnici skupa u Bukureštu koji se završava u četvrtak radit će na planiranju “glavnih linija” koje određuju ulogu zatvorskih službi u borbi protiv radikaliziranja i ekstremizma, a plan će u decembru biti predočen Odboru ministara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.