Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wigemark u posjeti Bosanskom Šamcu i Brčko Distriktu

wigermark

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, posjetit će danas Bosanski Šamac i Brčko Distrikt BiH.

Tokom posjete Šamcu, ambasador Wigemark će se sastati s načelnikom Savom Minićem i predsjednikom Skupštine Opštine Šamac Predragom Marinkovićem, kako bi razgovarali o pitanjima vezanim za evropske integracije i lokalnu zajednicu.

Ambasador Wigemark će zajedno s načelnikom svečano otvoriti zgradu Opštine Bosanski Šamac, koja je sanirana u okviru EU Programa za oporavak od poplava. Ovom prilikom će biti svečano obilježen uspješan završetak radova u ovoj opštini za koji je u EU kroz svoj Program za oporavak od poplava uložila gotovo 3,5 miliona eura.

U Brčko Distriktu BiH, ambasador Wigemark će se sastati s gradonačelnikom Antom Domićem, zamjenikom gradonačelnika Đorđem Kojićem, predsjednikom skupštine Brčko Distrikta Esedom Kadrićem i zamjenikom Ademom Ribićem, kako bi razgovarali o bitnoj ulozi koju Distrikt ima u procesu Evropskih integracija BiH.

U pratnji gradonačelnika i šefa Policije Brčko Distrikta BiH Gorana Pišića, ambasador će posjetiti lokaciju na kojoj je se gradi novo sjedište Policije Brčko Distrikta za koju je EU obezbjedila 3,5 miliona eura.

Ambasador će također posjetiti i Omladinski centar „Vermont“ u Brčko Distriktu BiH koji EU podržala kroz niz projekata, najavljeno je iz Delegacije Evropske unije u BiH.