Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić i Wigemark o napretku BiH u procesu evropskih integracija

Zvizdic-Wigemark1

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić održao je danas sastanak s šefom delegacije Evropske Unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom. Razgovarali su o aktivnostima Vijeća ministara BiH u vezi s napretkom Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija, o ispunjavanju ciljeva iz reformske agende i o dinamici za ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Suglasili su se da su vidljivi iskoraci koji su bitni za put BiH ka Evropskoj uniji i rekli da je i u narednom periodu neophodno nastaviti postignutu pozitivnu dinamiku izvršavanja obaveza.

Zvizdić je istaknuo da je Vijeće ministara BiH u posljednja četiri mjeseca ispunilo preko 50 posto zacrtanih generalnih mjera iz reformska agende i da je kredibilna provedba ovih dokumenata već dala prve rezultate. Razgovarali su i o mogućnostima što brže realizacije prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Sastanku je prisustvovao Renzo Daviddi, zamjenik šefa delegacije Evropske unije u BiH, saopćeno je iz Viježa ministara BiH.