Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić u Bruxellesu sa Danielssonom

Zvizdic-Danielsson 001

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Bruxellesu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Christianom Danielssonom.

Direktor Danielsson je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću jučerašnje potpisivanje Ugovora o transportnoj zajednici između Bosne i Hercegovine i Evropske unije. On je pohvalio napore evropskih i bosanskohercegovačkih dužnosnika koji su uspjeli prevazići prepreke i interese države staviti na prvo mjesto.

Zvizdić i Danielsson su se saglasili da će dogovoreni projekti, koje je BiH dobila na Samitu u Trstu, biti konkretne beneficije za bh. građane i biznismene.

Zvizdić je upoznao Danielssona sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u Bosni i Hercegovini. Razgovarali su i o realizaciji ciljeva iz Reformske agende, kao i o stepenu realizacije odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Predsjedavajući Zvizdić i direktor Danielsson su razgovarali i o unapređenju regionalne saradnje, kao i o važnosti usvajanja Zakona o akcizama, ističući da akcize osiguravaju sredstva za finansiranje važnih infrastrukturnih projekata, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.