srbija

Evo šta se dešava s bebom koja je izgubila roditelje istog dana kad se rodila

krusevac-nesreca

Brigu o mališanu preuzeće sestra nastradale Jovane, koja je takođe bila u kolima kad se dogodila nesreća, ali je, srećom, lakše povrijeđena

Dvomjesečni Vuk, čiji su roditelji Jovana Milenković (25) i Stefan Ilić (26) poginuli u stravičnoj nesreći 10. januara na putu Kruševac-Đunis u Srbiji, izašao je iz bolnice tačno dva mjeseca nakon tragedije.

Teška nesreća koja je šokirala Srbiju i cijeli region dogodila se kad je Jovana krenula u bolnicu da se porodi. Na Čokotinom brdu kod Kruševca u “fijat punto” u kom su se, osim njih, nalazili i Jovanin tata Saša Milenković i sestra Teodora udario je autobus kruševačkog “Jugoprevoza”. Od siline udarca Stefan je preminuo na mjestu, dok je trudnica prebačena u bolnicu, gdje se porodila carskim rezom.

Međutim, ubrzo nakon što je na svijet donijela malenog dječaka, Jovana je takođe izgubila bitku za život.

Pod ljekarskim nadzorom

Kako Kurir saznaje, maleni Vuk je u srijedu pušten iz bolnice, a kako je potvrdila Vanja Đorđević, portparolka KC Kragujevac, njegovo stanje je stabilno.

– Beba je sada dobro. U stabilnom je stanju i puštena je kući nakon pregleda neonatologa i neurologa. Svakako će i dalje biti pod terapijom i ljekarskim nadzorom. Beba nije operisana, ali je još u stomaku doživjela traumu. Ljekari su, kao što je poznato, dali sve od sebe jer je dijete bilo u vrlo teškom stanju i životno ugroženo – rekla je Đorđevićeva.

Prema riječima izvora Kurira, brigu o mališanu preuzeće sestra nastradale Jovane, koja je takođe bila u kolima kad se dogodila nesreća, ali je, srećom, lakše povrijeđena.

Zahtjev za starateljstvo

– Ona će podnijeti zahtjev da joj se dodijeli starateljstvo, a sada je za porodicu najvažnije da je Vuk došao kući. Zahvalni su bogu što je mališan preživio i što će imati utjehu nakon Jovanine i Stefanove tragične smrti – ispričao je za Kurir izvor blizak porodici Milenković.

Mještani Đunisa i Perunovca, odakle su bili Vukovi roditelji, i dan-danas prepričavaju ovu nezapamćenu tragediju.

– Autobus je prešao u lijevu traku i pokosio “punto” u kom su bili Stefan i Jovana s njenom porodicom. Sve se dešavalo na Čokotinom brdu, na kome su krivine stravične, a rijetko se čiste od snijega – ispričali su i dalje potreseni mještani.

Beba bila kritično

Podsjetimo, na dan nesreće, tog kobnog 10. januara, nesretna Jovana osjetila je bol u stomaku iako joj je termin za porođaj bio tek 24. januara. Sa suprugom, sestrom i tatom krenula je ka kruševačkoj bolnici, ali, nažalost, dogodila se nesreća.

– Svi smo i dalje pretužni. Ipak, u svoj muci dobro je da je dječak preživio i da je uspio da se izbori za svoj život – kaže mještanin kruševačkog sela.