Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Fašisti ovim videom tjeraju izbjeglice iz Mađarske (VIDEO)

18/09/2015

Slike izbjegličke krize na granici Mađarske i Srbije već nekoliko dana obilaze svijet. Policija je u srijedu na izbjeglice sa Bliskog Istoka bacila suzavac, te koristila gumene metke, što je izazvalo osude brojnih aktivista za ljudska prava, a za to vrijeme Laszlo Toroczkai, lider ultranacionalista iz Mađarske snimio je video kojim ih pokušava odrvatiti da odu iz njegove zemlje.

Video uradak koji je izrežiran i produciran kao visokobudžetni akcioni film u trajanju od dvije minute nosi poruku imigrantima da je “Mađarska loš izbor za njih”, a da im je preko Srbije i Hrvatske lakše doći do Evropske Unije.

Simulacija velike potjere autima snimljene iz zraka, helikopter, motocikl te muškarci na konjima su samo dio scenarija, a Toroczkai je iskoristio i prednosti Google Mapsa, kako bi ilustrovao tvrdnju da je iz Srbije lakše doći do Njemačke, prenosi televizija N1.

Njegovu video kampanju su podržali skoro svi desni centri u ovoj zemlji, dok ih opozicija ismijava.

Komentari

1 Comment

  1. nur

    18/09/2015 at 18:18

    Seronja

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.