Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Filip Vujanović: Crna Gora nema dilemu, u Srebrenici se desio genocid

filip-vujanovic111

Za razliku od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je, prema pisanju beogradskog lista Danas, odbio poziv da 11. jula 2015. posjeti BiH kako bi prisustvovao obilježavanju dvije decenije genocida u Srebrenici, predsjednici Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, Filip Vujanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor potvrdili su da će prisustvovati komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari.

[pull_quote_right]Govorim ko čovjek koji se nada i vjeruje da se ono što se dogodilo u Srebrenici nikome i nikada neće ponovit[/pull_quote_right]i

“U Srebrenicu idem sa istim osjećanjem koje sam imao i 2010., kada sam posjetio Potočare: sa velikim žaljenjem i tugom jer se krajem 20. vijeka u Evropi dogodio takav strašan zločin. Istovremeno, odlazim sa osjećanjem dubokog poštovanja prema svim nevino stradalim žrtvama srebreničkog genocida. Ovo govorim ne samo kao predsjednik Crne Gore nego i kao čovjek koji se nada i vjeruje da se ono što se dogodilo u Srebrenici nikome i nikada neće ponoviti”, kazao je u intervjuu za sarajevske Dane predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Za razliku od nekih crnogorskih opozicionih partija, zvanična Crna Gora nema dilemu, u Srebrenici se u julu 1995. dogodio genocid…

“Naravno da nemam dilemu. Stav zvanične Crne Gore po tom pitanju identičan je stavu Savjeta Evrope, koji 11. juli obilježava kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici”, poručio je Vujanović.