Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSRS: Rasprava o “papcima” 23. juna, Salkićeva rezolucija odbijena

BiH

nsrs dodik

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će se na zahtjev opozicije razmatrati informacija o navodnoj “kupovini“ poslanika u RS-u bit će održana po završetku nastavka redovne sjednice koji je zakazan za 23. juni.

[pull_quote_right]Čubrilović je potvrdio i da je na kolegiju entitetskog parlamenta razmatran i prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici[/pull_quote_right]

Ovo je odlučio kolegij entitetskog parlamenta na današnjoj sjednici.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović potvrdio je u izjavi novinarima da će po okončanju posebne sjednice o aferi “snimak“ biti održana i nova redovna sjednica.

Čubrilović je potvrdio i da je na kolegiju entitetskog parlamenta razmatran i prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici, te zaključeno da potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, kako je naveo, nije nadležan za podnošenje takve inicijative, da je taj dokument formalno nevažeći, bez pečata i stoga ne bi mogao da se razmatra kao validna tačka na sjednici Narodne skupštine RS-a.

Salkić je ranije najavio da će, u slučaju da se ne prihvati razmatranje ove rezolucije, tekst tog dokumenta na razmatranje parlamentu predložiti poslanici Koalicije “Domovina”.

Višković: Obustavljena istraga

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a Radovan Višković izjavio je danas da vladajuća koalicija u RS-u nema nikakav problem da prihvati da se na sjednici entitetskog parlamenta razmatra informacija o navodnoj „kupovini“ poslanika u RS-u, ali da je Specijalno tužilaštvo RS-a obustavio istragu protiv Željke Cvijanović i drugih osoba, a po krivičnoj prijavi koju je podnio predsjednik NDP-a Dragan Čavić.