Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Tužilaštvo zatvorilo slučaj: Izraelski piloti četvoro djece ubili po zakonu!

12/06/2015

Izraelsko vojno tužilaštvo zatvorilo je slučaj koji je vođen zbog događaja od 17. jula prošle godine kada je na obali Gaze poginulo četvoro djece dok su igrali fudbal.

Tužilaštvo u ovom slučaju nikoga nije osudilo jer nisu utvrdili da u ovom slučaju postoji “bilo kakav zločin”.

[pull_quote_right]Izrael već nekoliko godina pod opsadom drži palestinski Pojas Gaze[/pull_quote_right]

Kako navodi izraelska vojska, nakon krivičnog postupka koji je vođen u vezi sa smrću četvoro djece na obali Gaze, slučaj je zatvoren jer su “piloti postupili prema zakonu”.

Iz tog razloga, navodi izraelska vojska, niko nije kažnjen.

Direktor Centra za zarobljenike i ljudska prava Fuad el-Hafes kazao je za AA da je “izraelska vojska otvaranjem slučaja ratnih zločina samo prevarila svijet”.

Hafes je pozvao palestinske vlasti da dokumentaciju o izraelskim zločinima dostavi Međunarodnom krivičnom sudu.

Izrael već nekoliko godina pod opsadom drži palestinski Pojas Gaze, a tokom 51-dnevnih prošlogodišnjih napada na toj teritoriji u potpunosti je devastirano 9.000 objekata i infrastrukturna mreža. U periodu od 7. jula do 26. augusta prošle godine u izraelskim napadima u Gazi ubijeno je 2.157, a ranjeno više od 11.000 ljudi.

Ubijeno je više od 500 djece tokom izraelske ofanzive na Gazu prošle godine, a u periodu između 2008. i 2009. godine ubijeno ih je 350, podaci su UNICEF-a.

Komentari

6 Comments

 1. Nikic

  12/06/2015 at 14:13

  Kako tuzno Bosnjaci ne smiju u svojoj zemlji zucnuti kada tuzilastvo zatvori slucaj radi ubistva djece a ovdje svi pametni. svi muda do nebesa

 2. Labud

  14/06/2015 at 10:41

  Da ti nisi malo glup? Ovo zlo koje se dogodilo je u Gazi ne u Bosni…

 3. Sara

  16/06/2015 at 12:26

  Šta je pogrešno rekao? Koliko ubistava je u našoj zemlji pa se niko ne ibreti. Znaš li kako se zove žena kojoj su kćerku na piočetku godine ubili doktori? Hajde d apočnemo od toga..a svi fol suosjećajni s Gazom i Palestinom.. grdne rane..

 4. Labud

  16/06/2015 at 16:44

  Sve je pogresno rekao prvoovo je BiH a dogadjaj se desio u Gazi !
  A tebi gospodjo ako je svejedno sto se danima,mejsecima i godinama ubijaju djeca ti si ista kao i oni koji su napravili genocid u mojoj drzavi !
  Druga stvar svaki zzivot je vrijedan pa tako i djevojcica koju navodis kao primjer i ne samo ona nego svaki ljudski zivot o cemu vi ovdje pricate ?
  Nemoze se porediti nemar doktora (koje naravno treba kazniti ) i genocid koji se desava u Gazi i cijeloj Palestini iako kao covjek uvjek cu protestvovati i dizati svoj glas protiv ubijanja neduznih isto kao sto sam i u svojoj zemlji digao glas i branio neduzne i to cu uvijek raditi onoliko koliko je u mojoj moci ! A ti gospodjice ili gospodjo (mada to nisi ) ti suopsjecaj sa onim koji su 95-te napravili GENOCID isti ste vi !

 5. Sara

  16/06/2015 at 18:28

  Pa da si TI malo pismeniji pročitao bi da je rekao Bosnjaci ne smiju u svojoj zemlji , nije spomenuo Gazu…Vjerovatno je bilo još komentara pa da znamo šta je bila priča…Pitala sam za ime, a ne za tvoju filozofiju.

 6. Labud

  16/06/2015 at 19:55

  Halo glupaco DIJETE je u pitanju jel to tebi jasno ?
  Bolesna gamadi dijete je u pitanju jel bitno ime ?
  U Gazi se vrsi genocid koji ste i vi vrsili 95-te i nemoj mi ti o ljudskim moralnim vrijednostima kujo pokvarena !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.