Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuskinja objasnila zašto neće mijenjati sliku profila u boje zastave

charlotte-farhan111

Milioni ljudi diljem svijeta na društvenim mrežama izražavaju solidarnost s građanima Pariza zbog ubistva više od 130 ljudi, ali urednica jednog francuskog online magazina Charlotte Farhan to ne namjerava učiniti.

Na svom je Facebook profilu objavila da bi bilo pogrešno mijenjati profilnu fotografiju samo nakon tragedije koja se dogodila u Parizu.

“Neću mijenjati svoju profilnu fotografiju u francusku zastavu, iako sam Francuskinja i iz Pariza sam. Razlog je to što bi to bilo pogrešno, kad bih to učinila samo za Pariz. Da sam to napravila za svaki napad na svijetu, morala bih mijenjati svoju fotografiju nekoliko puta na dan. Moje srce je uz svijet, bez granica, bez hijerarhije, smatram da svaki ljudski život ima vrijednost bez obzira na to je li napadnut od strane vjerskih ekstremista, predrasuda ili profita. Nemojte biti dio “mi i oni” mentaliteta, što ratni huškači žele da budete”, napisala je.

Njen status ubrzo se počeo širiti društvenim mrežama, a o njoj su već pisali brojni svjetski mediji. Status je dosad podijeljen više od 88.000 puta, a lajkalo ga je više od 134.000 ljudi.