Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljeno suđenje za ubistvo pjevačice

Frizerka Jelene Marjanović ispričala do sada nepoznate detalje: On je bio gospodar

aeMk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldFN01EQV8vYmMxOTcyOGMxMmY0ZTZiZWYzNGI4MDcyNTFlN2NhMDguanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Zoran je uvijek omalovažavao Jelenu, govorio joj je “vidi na šta ličiš”, da je debela, ružna, da ne zna da se obuče i da je tetka – ispričala je frizerka

U jednom od trenutaka kada je Jelena rekla da joj je dosta svega, da joj je u kući katastrofa, da joj dođe da uzme dijete i ode, ja sam je pitala zbog čega se ne razvede. Ona mi je odgovorila “Zoko, on bi me ubio.”

Ovo je na saslušanju pred Višim tužilaštvom ispričala Zorica Gemović, frizerka i prijateljica pokojne Jelene Marjanović. Njen iskaz je gotovo do detalja opisan u optužnici protiv Zorana Marjanovića, koja je, međutim, po drugi put, vraćena na dopunu istrage. Prema stavu tužilaštva, iskaz Gemovićeve ukazuje na mogući motiv zločina, ali i opravdanu sumnju da je za zločin odgovoran upravo Marjanović, prenosi Kurir.

Bile bliske

– Bila sam Jelenin frizer, poznajemo se 10-12 godina unazad, nismo ispijale kafe, ali mi je Jelena bila nešto više od mušterije, mogle smo da kad ćutimo, ćutimo, a kad pričamo, da pričamo – ispričala je Gemovićeva i potvrdila da je pjevačica redovno dolazila u posljednje tri-četiri godine.

– Ponekad bi ostavio njih dvije i otišao, ali bi je onda zvao po 10 puta govoreći joj da požuri, pitao je kada će da završi. Često se događalo i da dođe u salon i čeka da završimo. Jana je uvijek bila s Jelenom, znam da je pokojna Zorica čuvala Janu do godinu dana pred smrt, kada više nije mogla jer se razboljela, ali također znam i da dijete nije htjelo da ostane kod Zoranovih roditelja i mislim da su je na kraju upisali u privatni vrtić. Koliko ja znam, Jana nije htjela da ostaje ni sa Zoranom, već je uvijek bila s Jelenom – kazala je frizerka pred tužiocem.

Ona je takođe navela i da je više puta bila svjedok njihovim svađama.

– Jelena se dva-tri puta rasplakala i to se dešavalo kada bih došla kod nje kući da joj pravim frizuru. Govorila je da joj je dosta svega, da ne može više da izdrži, a kada sam je upitala o čemu je reč, rekla je: “Ništa ti ne znaš.” Inače, znam da je Zoran uvijek omalovažavao Jelenu, da joj je govorio “vidi na šta ličiš”, da je debela, ružna, da ne zna da se obuče i da je tetka – pričala je frizerka. Kako je navela, Marjanovićeva je na friziranje uvijek dolazila sa Janom i Zoranom.

Ubijena pjevačica je, prema tvrdnjama frizerke, bila u lošim odnosima i sa ostatkom porodice Marjanović.

– Stalno se svađala sa svojom svekrom, nije bila u najboljim odnosima sa Zoranovim bratom, s tim što je za svekrvu govorila da je žena OK i da od njih trojice – Zorana, Vladimira i Miloša, ne smije da pisne. Napominjem da sa Milicom nije bila u nekim odnosima, nisu imale konflikt, ali nisu bile ni bliske. Videla sam u novinama da se prikazuje kako su bile bliske, ali to nije tačno – kazala je Gemovićeva.

Zoran odlučivao o svemu

Frizerka pokojne pjevačice navela je da se u braku Zoran pitao za sve.

– Pitao se za sve, od toga kakvi će je joj biti nastupi na estradi, šta će obući kada se pojavi u javnosti, s tim što napominjem da Jelena nigdje nije izlazila i uvijek je bila u trenerci. Zaključujem da je Zoran u potpunosti kontrolisao njen život i odlučivao o svemu. Jelena je trčala i trenirala na Zoranovo insistiranje, a on joj je pravo neke šejkove, s tim što mi je Jelena rekla da ne zna sadržaj tih šejkova, već da samo popije šta joj da. Birao joj je čak i frizuru – posvjedočila je Gemovićeva.