Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubijeni premijer

Gdje su danas i šta rade djeca Zorana Đinđića

Vučić nakon sastanka s ‘petorkom’: Spremni smo da prihvatimo koncept predloženog sporazuma za kosovsko pitanje
20, January, 2023, Belgrade - The meeting between the President of Serbia Aleksandar Vucic and five special envoys was held in Villa Mir, the President of Serbia Aleksandar Vucic addressed the media after the meeting. Aleksandar Vucic. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages 20, januar, 2023, Beograd - Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vucica i pet specijalnih izaslanika odrzan je u Vili Mir, predsednika Srbije Aleksandra Vucica obratio se medijima nakon sastanka. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages Photo: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

Kada su izgubili najveći oslonac u životu, Jovana je imala 13, dok je Luka imao svega 9 godina

Sutra se navršava 20 godina od ubistva odd ubistva Zorana Đinđić, a kao najveće blago iza sebe ostavio je dvoje djece.

Kada su izgubili najveći oslonac u životu, Jovana je imala 13, dok je Luka imao svega 9 godina.

Jovana Đinđić danas ima 33 godine i izgleda da je po karaketru sličnija ocu, iako svi iz njenog okruženja komentarišu da je preslikana majka Ružica po izgledu, otmjenosti i odmjerenosti.

Od oca je naslijedila retoričke vještine i političke afinitete. Diplomirala je u roku 2013. godine Komunikologiju na Univerzitetu Singidunim, a zatim je master studije iz oblasti socijalne kognicije završila u Londonu.

Jovana Đinđić (Foto: Vlada Srbije)

Angažovana je u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Od ranog djetinjstva njihov život je obilježen političkom karijerom njihovog oca. Trogodišnji Luka bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine.

Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” – obišla je cijeli svijet.

Zoran Đinđić sa sinom Lukom i suprugom Đurđicom (Foto: zorandjindjic.org)

Đinđićev nasljednik završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a njegove kolege i profesori su svojevremeno otkrili da je uvijek imao osmeh na licu, kao i da je nevjerovatno ljubazan.

Mnogi predviđaju da će možda krenuti očevim stopama, jer se pričalo da ima političkih afiniteta.