Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Godinama držao mrtvu majku u stanu i uzimao pomoć, pa sve zapalio

pozar hrv333

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje protiv 42-godišnjaka koji je nakon smrti svoje majke njeno tijelo nekoliko godina držao u stanu i u njeno ime preuzimao novčanu pomoć.

Podsjetimo, 22. septembra prošle godine u stanu u Ulici Tina Ujevića u Rijeci izbio je požar. Nakon što je vatra ugašena, u stanu je zatečeno mumificirano tijelo. Brzo je utvrđeno da se radi o 70-godišnjoj M.U. koja se nekoliko godina smatrala nestalom. Utvrđeno je kako je njen sin Fabijan U. sam podmetnuo požar. Nakon toga je napustio Hrvatsku i otišao u Njemačku, gdje je rođen.

Policija ga tereti za kaznena djela povreda mira pokojnika, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i prevara. Budući da je uzimao majčinu pomoć, doveo u zabludu nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna.

Također se sumnjiči da je u namjeri prikrivanja kaznenog djela počinjenog na štetu državnog proračuna u septembru 2017. godine u stanu na području Srdoča u Rijeci namjerno izazvao požar čime je u opasnost doveo ostale stanare zgrade i njihovu imovinu. Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, objavila je danas riječka policija.