Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grabar Kitarović: Agrokor je jedan od najvećih skandala u hrvatskoj povijesti

Kolinda Grabar Kitarovic

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je poručila kako joj je cilj da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor javnosti rasvijetli sve elemente slučaja, afere Agrokor koju je predsjednica nazvala najvećim skandalom u hrvatskoj povijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ono što želim je da sve bude transparentno, da javnost zna istinu, u konačnici svjesna sam da kod saborskog istražnog povjerenstva postoje ta zakonska ograničenja, međutim, mislim da je fleksibilnost potrebna i da se mogu mijenjati i zakoni kada je interes javnosti takav, a u ovom slučaju jest ogroman. Da se zna što se točno događalo, da se raščisti i da svi oni koji su krivi u ovome i koji su, nažalost, doveli do situacije u kojoj se danas nalazi koncern Agrokor, da odgovaraju za to jer to je do sada jedan od najvećih skandala u hrvatskoj povijesti”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je kazala kao afera Agrokor jako utječe na stabilnost hrvatskog gospodarstva, na brojne poslove u zemlji, na brojne kreditore, kooperante, ali i na susjedne zemlje.

Predsjednica je izjavila kako je čula da je Ivica Todorić u Velikoj Britaniji, ali kako nema saznanja na kojoj adresi.

Saborsko istražno povjerenstvo danas nastavlja sa svojim radom i ispitat će tri svjedoka, među prvima su Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić.