Gradonačelnik Istanbula Topbas podnio ostavku, ostaje u AK Partiji

Kadir Topbas

Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas podnio je u petak navečer ostavku na svoju dužnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Topbas je tokom obraćanja u Istanbulu izjavio kako nikada nije govorio o umoru, da umor potiče u mozgu i da je neko ko to zna.

“Dok smo ja i moja ekipa ovdje nizali uspjehe, naš cilj i težnja je bila da nas se sjećaju po tome što smo služili Istanbulu i što smo ostavili lijep trag iza sebe”, rekao je Topbas.

Dodao je kako je Istanbul centar svijeta i da je posebna čast biti gradonačelnik jednog takvog grada.

Zahvalio se svim građanima Istanbula kao i svima koji su mu pružali podršku.

“Napuštam svoju dužnost, podnosim ostavku. Ali, nikako ne prekidam povezanost sa svojom političkom partijom. Opozicija ovdje želi prikupiti određene političke poene. Ja to nikako neću dozvoliti”, poručio je Topbas, ističući kako ostaje u vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AK Parti).

Naglasio je kako će uvijek podržavati i biti uz stranku.

“Uspjeh Vlade je veoma važan. Ovo želim naglasiti kako nas 80 miliona mora biti uz našu Vladu i predsjednika. Riječ je o budućnosti Turske”, poručio je Topbas koji je dodao kako su ciljevi jasni.

Prema njegovim riječima, budućnost Turske je drugačija.

“Nastojimo trasirati put generacijama koje dolaze poslije nas. Budućnost Turske je drugačija”, izjavio je Topbas, koji je na čelu Istanbula bio 13 godina.

Kazao je kako vjeruje da će njegovi mandati biti pominjani po dobru.

“Djela su vidljiva, građani Istanbula ih koriste i uživaju u njima. Kažemo da smo uradili dobar posao, mislimo da smo bili uspješni. Naravno da može biti nedostataka, ako ih ima, oni su moji”, rekao je Topbas, koji je poručio građanima Istanbula da će uvijek biti uz njih.