Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a

Grenell traži ukidanje taksi i prekid kampanje protiv kosovske nezavisnosti

grenell

Nakon Prištine, specijalni izaslanik Grenell u petak će se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell izjavio je u četvrtak da Priština treba povući takse na robu iz Srbije, a Beograd prekinuti kampanju u lobiranju protiv nezavisnosti Kosova.

Grenell je to kazao u Prištini nakon sastanka s liderom Pokreta Samoopredjeljenja Albinom Kurtijem, i pritom istaknuo da ne postoji rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

“Izuzetno je važno da, ako hoćemo napredovati u ekonomskom razvoju, da se taksa od 100 posto ukine. To je nešto što treba ukloniti u isto vrijeme kao i kampanja Srbije u lobiranju protiv nezavisnosti Kosova”, rekao je Grenell.

Obje stvari, dodao je, moraju se dogoditi kako bi se poslovi razvijali i kako bi se kreirala nova radna mjesta za mlade.

Nakon Prištine, specijalni izaslanik Grenell u petak će se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.