Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar vanjskih poslova Hrvatske

Grlić Radman: Situacija u BiH jedno je od najvažnijih pitanja za Hrvatsku

grlic radman fena (1)

Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman boravio je u Danskoj, a s danskim kolegom razgovarao je o Bosni i Hercegovini te je istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u toj zemlji, priopćio je MVEP. Grlić Radman bio je u Danskoj povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Danske. Održao je bilateralni sastanak s danskim kolegom Jeppeom Kofodom.

Ministri vanjskih poslova su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i istočnoj granici Europske unije, migracijama te mogućnostima daljnjeg razvoja suradnje na područjima gospodarstva, energetike, infrastrukture, informacijsko-komunikacijskih tehnologija i zaštite okoliša, navodi se u priopćenju.

Grlić Radman je istaknuo kako Hrvatska svoju najdužu granicu dijeli s BiH te da je za Hrvatsku “jedno od najvažnijih pitanja situacija u Bosni i Hercegovini”. Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, kao i za stabilnost područja jugoistočne Europe, ističe se u priopćenju.

Grlić Radman se susreo i s regionalnim direktorom WHO-a za Europu Hansom Henrijem Klugeom. “Hrvatska iznimno cijeni napore koje je Svjetska zdravstvena organizacija poduzela u borbi protiv pandemije covida-19, kao i stalnu potporu koja je pružana državama”, rekao je hrvatski ministar.