Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Groblje poprište morbidne mafijaške osvete u Crnoj Gori

grob

U barskom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) pokrenuta je istraga o nečuvenom miniranju grobnica na gradskom groblju Gvozden brijeg u petak oko 12:30, pišu crnogorske Vijesti.

Rukovodilac ODT Milenko Magdelinić saopštio je jutros Vijestima da se sada prikupljaju podaci o Vukadinu Stojanoviću, s obzirom da je eksplozivna naprava prema preliminarnim nalazima bila postavljena baš na njegovoj porodičnoj grobnici.

Ova grobnica je potpuno uništena, i ploča i spomenik. U njenoj neposrednoj blizini nanijete su velike štete grobnicama dvojice Barana koji su za života u policijskim evidencijama bili vođeni kao bezbjedonosno interesantna lica – uništena je nadgrobna ploča na grobnici Luke Đurovića, bivšeg vođe najjačeg barskog kriminalnog klana, a teško je oštećen nadgrobni spomenik Andrije Mrdaka, koji je bio član suprotstavljene kriminalne grupe pod vodstvom pokojnog Armina Muše Osmanagića.

Oštećenja su u eksploziji pretrpjele i grobnice porodica Šaranović, Obradović i Knežević.

“U ovom trenutku, o Stojanoviću znamo samo da je rođen 1931. u Nišu, i da je bio vojno lice. On ima kuću u Sutomoru, međutim, njega tamo nema. U grobnici je bila sahranjena njegova supruga”, naveo je Magdelinić koji je u petak obavio uviđaj na licu mesta sa dežurnim državnim tužiocem Slađanom Španjević i službenicima CB Bar.

Prema saznanju „Vijesti“, u ODT Bar je danas prijepodne počelo uzimanje izjava članova porodica koje su vlasnici uništenih grobnica.