Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uznemirujući prizor

Grupa desničara napadnuta u Washingtonu, nekoliko osoba je povrijeđeno (VIDEO)

3-187

Navodi se da je jedna od žrtava Enrique Tarrio, vođa Proud Boysa. Navodi se i da je aktivistica Bevelyn Beatty porezana nožem

U Washingtonu se dogodio napad, a počinitelji su u bijegu. Više pripadnika desničarske grupe Proud Boysa, koja podržava Trumpa, izbodeno je nožem, javlja Newsweek. Ranjeni su, prema izvještaju Fox Newsa, tri muškaraca i jedna žena. Povrede, prema prvim informacijama, nisu opasne po život.

Navodi se da je jedna od žrtava Enrique Tarrio, vođa Proud Boysa. Navodi se i da je aktivistica Bevelyn Beatty porezana nožem.

Napad se dogodio u 14. ulici, potvrdila je policija. Traže se tri sumnjivca, svi su crnci i bili su odjeveni u crno.

Na kanalima društvenih mreža povezanih s Proud Boysima pojavila se snimka napada.

Policija traži dva afroamerička muškaraca i jednu afroameričku ženu za koje sumnjaju da su počinitelji napada. Dva muškarca su bila odjevena u crno, a žena je imala crnu trenirku s bijelim crtama i sivi kaput.

U Washingtonu su se stotine podržavatelja Donalda Trumpa i Joea Bidena okupile na protestima, baš kao i demonstranti pokreta Black Lives Matter te ljevičarski demonstranti. Iako su ti prosvjedi većinom bili mirni, najmanje troje ljudi je uhićeno nakon manjih okršaja suprotstavljenih skupina.

Jedna osoba uhapšena je zbog kršenja javnog reda i mira, dok je još dvoje uhapšeno zbog napada.

Jedan muškarac, koji je demonstrantima pokreta Black Lives Matter dovikivao “bijeli životi su važni” i “svi životi su važni”, navodno je napadnut palicom, piše Newsweek.