Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Gužve prema moru, mogući zastoji

granica hrv (1)

Zbog upozorenja od toplotnog talasa savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer

Pojačan je saobraćaj na putevima u smjeru mora, naročito na autoputevima A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmarališta, na naplatnim postajama te na graničnim prelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak vozila na pojedinim graničnim prelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog održavanja triatlona županijska cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) biće zatvorena danas od 9 do 20,30 sati. Sjevernom trakom saobraćajnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja voziće se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplotnog talasa savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tečnosti i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, poručuju.

Ako se tokom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite ljekarsku pomoć, navode iz HAK-a, prenosi Index.