Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos u Briselu: Nova eksplozija u metrou

brisel eksplozija metro

Nekoliko sati nakon što su jutros na aerodromu u Briselu odjeknule dvije eksplozije prema još uvijek nepotvrđenim informacijama belgijskih medija čula se nova u metro stanici Maelbeek, javlja Anadolu Agency (AA).

Za sada nema vijesti o povrijeđenim i stradalim u toj eksploziji, ali je na slikama koje su postavljene na društvenim mrežama vidljiv dim koji izlazi iz stanice Maelbeek.

Za sada nije poznat uzrok eksplozija, a belgijski radio prenio je vijest da je najmanje 11 ljudi poginulo u eksplozijama na aerodromu i da se incident dogodio u prostoru za čekiranje karata.

Belgijska državna televizija javlja da je aerodrom evakuisan i da na njemu vlada potpuna konfuzija među putnicima. Svi letovi su otkazani.

Eksplozije su se dogodile dva dana nakon opsežne antiterorističke racije u Briselu u kojoj je uhapšen jedan od osumnjičenih za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu.

brisel eksplozija metro1

Belgija je podigla nivo opasnosti na 4 što je maksimalno za tu zemlju. Obustavljen je sav javni i željeznički saobraćaj.