Globus

jedna osoba povrijeđena

Haos u Hrvatskoj: Letjeli krovovi s kuća, vjetar obarao stabla, prevrtali se kamioni…

04/02/2023
Foto: Screenshot/YouTube

Županijski centar 112 Zagreb dobio je više dojava građana da su pala stabla i grane na saobraćajnice i parkirana vozila, da su pali dijelovi fasade sa zgrada, oštećeni limovi na krovovima, semafori i telefonski stubovi

Jak vjetar u subotu je prouzročio štetu diljem Hrvatske.

U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112 na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć.

Centar je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

Prema podatcima osječkog Županijskog centra 112 zbog jakog vjetra bez struje je ostalo je više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji te dio grada Belog Manastira. Centar je zaprimio 280 poziva građana koji su najčešće dojavljivali padove stabala, urušavanje zidova kuća te podizanje krovova i ploča krovišta.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkoj županiji do prekida u opskrbi električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 je sati zaprimio 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stupovima, prenosi Hina.

Hidrometeorološki zavod Hrvatske je zbog olujnog vjetra proglasio crveni alarm za cijelu obalu uz izuzetak Istre, za koju je upaljen narandžasti alarm.

Za sjevernu Hrvatsku upaljen je narandžasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.