Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos u Šapcu: Vučićevi počupali mikrofone i pobacali glasačke kutije

sabac sns2

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) čiji je lider aktuelni premijer Srbije, prekinuli su danas konstitutivnu sjednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali i počupali mikrofone sa skupštinske govornice, piše Blic.

Odbornici SNS su bili nezadovoljni načinom na koji je najstariji odbornik Sreten Radovanović vodio prvo zasjedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sjednicu koja je počela u 10 sati.

Sjednica skupštine je u prekidu, a obezbjeđenje je ušlo u salu i izvelo neke odbornike.

Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koju čine lista “Šabac je naš”, sastavljana od koalicija Zajedno za Srbiju, DS, SPO i grupa građana “Selo-grad”, kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom “Pobjeda za Šabac”.

sabac sns1

sabac sns

Oni zajedno imaju 38 odbornika u Skupštini koja ima 69 odbornika.

U lokalnu skupštinu su ušli i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa četiri odbornika.