Heroj masakra u Tunisu: Primio tri metka štiteći tijelom zaručnicu

Matthew_James1

Dok su teroristi Islamske države u poznatom odmaralištu u Tunisu pucali u ljude, jedan Britanac je svojim tijelom zaštitio svoju vjerenicu. U njega su ispaljena tri hica, a nakon njih je preživio i srčani udar.

Britanac Matthew James (30) se nije mnogo dvoumio kada je počela pucnjava i odmah je stao ispred vjerenice Sarah Wilson kako bi je zaštitio. Tom prilikom je primio tri metka – u rame, u grudi i u kuk.

mett1

“Primio je metak za mene. Dugujem mu svoj život jer se bacio ispred mene čim je počela pucnjava. Bio je prekriven krvlju i rekao mi samo da trčim što dalje kako bi preživjela. Rekao mi je da me voli i da samo krenem i našoj djeci prenesem da ih on voli. Bila je to najhrabrija stvar kojoj sam prisustvovala, ali jednostavno nisam mogla da ga ostavim da leži, jer je pucnjava i dalje trajala. Pobjegla sam nazad u hotel, svuda okolo je bio haos. U bazenu je plutalo tijelo koje je okruživalo mnogo krvi. Ne mogu da objasnim koliko je strašno bilo, samo vrisak i pucnji. Presretna sam što je Matthew preživeo, jer mnogi su izgubili život”, rekla je Sarah.

Njih dvoje su Sousse posjetili na dvije sedmice kako bi se odmorili, a djecu su ostavili kod kuće sa ostatkom porodice.