Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hiljade putnika ostalo na aerodromu u Atlanti zbog nestanka struje

Nestanak_struje_Atlanta_Twitter

Nestanak struje na međunarodnom aerodromu Hartsfield-Jackson u Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgiji u nedjelju je doveo do djelomične obustave rada, zbog čega je hiljade putnika ostalo na aerodromu.

Taj aerodrom jedan je od najprometnijih na svijetu. Kroz njega dnevno prođe više od 250.000 ljudi, a poleti i sleti skoro 2.500 aviona.

Putnici su ostali na zamračenim terminalima ili u avionima, izvještava BBC.

Snabdijevanje električnom energijom na aerodromu je ponovo uspostavljeno, ali više od 1.000 letova je moralo biti otkazano, te će još stotine letova danas biti otkazano.

Mnogi letovi koji su trebali stići s drugih aerodroma su preusmjereni na druge aerodrome ili su zadržani pri polijetanju.

U saopćenju aerodroma se navodi da se nestanak struje desio kratko nakon 13:00 po lokalnom vremenu u nedjelju. Očekuje se da će letovi ponovo biti uspostavljeni u ponedjeljak u 06:00.

Iz kompanije Georgia Power koja snabdijeva taj aerodrom strujom su kazali da vjeruju da je za ovaj incident kriv požar u podzemnom objektu za opskrbu električnom energijom.

Snabdijevanje je u potpunosti uspostavljeno u nedjelju naveče.

Gradonačelnik Atlante je potvrdio da se uzrok tog požara ispituje, te je uputio izvinjenje hiljadama putnika koji su pogođeni tim incidentom.