Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u atlanti

Pojavila se nova snimka: Policajac je Brooksu pucao u leđa

ubistvo atlanta (1)

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tokom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti

Objavljena je nova snimka ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Raysharda Brooksa u Atlanti.

Snimka s nadzornih kamera pokazuje kako se Brooks okrenuo dok je trčao i vjerovatno ciljao elektrošokerom prema policajcima sve dok nije okrenuo leđa, te ga je jedan od njih upucao.

Brooks je preminuo u bolnici.

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tokom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti.

Prosvjednici su krenuli na autocestu i zaustavili saobraćaj prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila. Nakon što su zatvorili glavnu autocestu u Atlanti,zapalili su restoran Wendy ispred kojeg je policija upucala crnca dok je pokušavao izbjeći hapšenje, a incident je zabilježen na videosnimci. Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase požar.

Otkrivena su imena policajaca koji su ubili Raysharda Brooksa.

Radi se o službenicima Garrettu Rolfeu i Devinu Bronsanu. Iz policije kažu da je Bronsan stavljen na administrativnu poziciju, a Rolfe je dobio otkaz.