Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hillary Clinton: Ne planiram Billu dati mjesto u Bijeloj kući

clinton

Kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iz reda demokrata Hillary Clinton, izjavila je jučer kako “ne planira” da njen suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton, bude dio njenog kabineta u Bijeloj kući.

Na pitanje novinara da li svom suprugu planira dati neko od mjesta u njenoj administranciji na eventualnom mjestu predsjednice, Clinton je odmahnula glavom i rekla kratko: “Ne.”

“Kao što sam jedne prilike naglasila u Louisvillu, mog supruga stavila bih u segment oživljavanja ekonomije jer on zna kako to napraviti, posebno kada se radi o uglju i gradovima u unutrašnjosti”, naglasila je Clinton.

Povodom sve većeg pritiska medija o pomenutom pitanju, oglasio se i glasnogovornik demokratske kandidatkinje Nick Merrill potvrdivši kako “Clinton nije odlučila o ulozi svog supruga u njenoj administraciji”.

Ipak, i Merrill je naglasio da Bill Clinton “ima puno toga za ponuditi te da bi bilo smiješno ne iskoristiti njegove kapacitete”.

Bill Clinton bio je na čelu SAD-a od 1993. do 2001. godine. Njegovom zaslugom došlo je do većeg ekonomskog rasta na američkom tlu tokom 90-ih godina.