Globus

dojava o bombi

Hitno evakuisan beogradski aerodrom “Nikola Tesla”

05/04/2022
Foto: Instagram

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za javni servis da je stigla dojava da se na aerodromu "Nikola Tesla" nalazi bomba, poslije koje je uslijedila evakuacija

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu evakuisan je u utorak, 5. aprila posle dojave o bombi, prenio je javni servis Radio-televizija Srbije (RTS).

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za javni servis da je stigla dojava da se na aerodromu “Nikola Tesla” nalazi bomba, poslije koje je uslijedila evakuacija.

Kako se navodi, evakuacija je dovela do kašnjenja više letova za Beč, Geteborg, Minhen, Stokholm, Tivat i Istanbul, a preusmjereni su avioni koji je trebalo da slete na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu iz Bazela, Nice i Istanbula.

Nakon ruske agresije  na Ukrajinu 24. februara, iz Beograda je povećan broj letova za Rusiju.

Tokom marta je uslijedila serija lažnih dojava o bombi na letovima prema gradovima u Rusiji, koje su dovele do kašnjenja i odlaganja letova.

Srbija se nije pridružila sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu. Sankcijama Brisela, pored ostalog, evropski vazdušni prostor je zatvoren za ruske avio kompanije i privatne ruske letjelice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.