Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvoje djece povrijedio

Holandska policija uhapsila osumnjičenog za napad u Hagu

hag napad

Muškarac, čiji identitet nije objavljen, rano uvečer u subotu u Hagu priveden je u policijsku stanicu na ispitivanje, rekla je glasnogovornica policije Marije Kuiper

Holandska policija uhapsila je u subotu 35-godišnjeg beskućnika pod sumnjom da je nožem napao troje tinejdžera u ulici u Hagu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Muškarac, čiji identitet nije objavljen, u Hagu rano uvečer u subotu priveden je u policijsku stanicu na ispitivanje, rekla je glasnogovornica policije Marije Kuiper.

Žrtve, dvije 15-godišnje djevojčice i 13-godišnji dječak, hospitalizirani su i pušteni kasno u petak. Policija je u saopštenju navela da se ne poznaju.

Napadač je u petak navečer nožem ubo tri osobe u prometnoj trgovačkoj četvrti, koja je posebno bila puna ljudi zbog Crnog petka.

Napad je uslijedio samo nekoliko sati nakon što je muškarac sa lažnim eksplozivom hladnim oružjem ubio dvije osobe u Londonu. Policija je to tretirala kao teroristički napad.

Glasnogovornica holandske policije Marije Kuiper izjavila je ranije da je prerano utvrditi motiv napada u Hagu. Žrtve, svi maloljetnici, pušteni su iz bolnice kasno u petak. Bilo je nejasno jesu li možda povrijeđeni kad su se gomile prazničnih kupaca uspaničile.

Video s lica mjesta pokazao je ljude kako bježe i vrište. Situacija se smirila dolaskom policije. Napad se dogodio u dijelu grada prepunom kupaca.